Őriszentpéter

2014.08.18. 17:31

Bagolytúra és Európa-bajnok: így ünnepeltek a szőceiek

A hétvégén rendeztek falunapot Szőcén, az őrségi kistelepülésen.

Biczó Klaudia

Augusztus 15-én este 9 csapat részvételével egy izgalmas, jó hangulatú Bagolytúrára került sor, ami a Lápok Házától indult ahol Máté Mihály bemutatásával a falu lakossága is megismerkedhetett az Őrségi Nemzeti Park tavasszal átadott új létesítményével. A túra előtt köszöntötte a résztvevőket és megnyitotta a rendezvényt Papp Tibor polgármester.

Szombaton kispályás labdarúgó torna volt 6 csapat részvételével. Gyerekeknek arcfestés, légvár, tűzoltóautó, bicikliverseny biztosította a szórakozási lehetőséget. A bicikliverseny a Körmendi Rendőrkapitányság segítségével valósult meg. Ebéd után autós ügyességi verseny várta a vállalkozó kedvű lakosságot. Somogyi Péter Európa-bajnok sportlövő segítségével a sportlövészettel is megismerkedhettek a sportpályára kilátogatók. Délután hátralévő részébe kulturális műsorokat láthattak az érdeklődők. Fellépő volt a Jakabházi Parasztzenekar. a Gersekaráti Kötélugrók, a Big Mouse Band Csepregről, a csehországi Radhost Táncegyüttes és a Szőcei Dalolók. A rendezvény vendége volt V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára. Ünnepi köszöntőjében a falunap értékmegőrző és közösségformáló erejéről beszélt. Bátorította és jó tanácsokkal látta el a helyi énekkart. A műsort vacsora követte, amit a helyi egyesület tagjai készítették el. A napot hajnalig tartó bál zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!