Őriszentpéter

2014.06.05. 09:57

Konditermet alakítanak ki a művelődési házban a fiatalok

Őriszentpéter - Jól haladnak a konditerem kialakításának a munkálatai. A testüket formálni akaró fiatalok a művelődési ház oldalszárnyában rendezhetik be a modern gépekkel felszerelt termüket.

Bajdó Bettina

A konditerem kialakításának a lehetőségeit 2011-ben vette számba először a testületi ülésén Őriszentpéter város önkormányzata. A kérés az őriszentpéteri Ifjúsági Egyesület tagjaitól érkezett. A történet még 2005-ben kezdődött, az egyesület akkor jelentős támogatást kapott egy zrt.-től, ebből mintegy egymillió forint értékben sportszereket is vásároltak. Több helyszínen is elhelyezték az évek alatt a sportszereket, ám sehol sem találtak igazán otthonra a testüket formálni akaró fiatalok.

Fotó: Szendi Péter

Őr Zoltán polgármester felvette a kapcsolatot Sülyi Péterrel, a művelődési ház vezetőjével, hogy közösen próbáljanak megoldást találni a fiatalok problémájára. Több termet is megnéztek, végül találtak olyan megfelelő helyiséget, ahol ilyen jellegű tevékenységet lehet folytatni.

– A konditerem egy régóta dédelgetett álmunk, azonban alkalmas helyszín hiányában eddig nem volt erre lehetőségünk – mondja a polgármester. – Most, hogy méltó helyszínt találtunk, megoldódtak az elhelyezési problémák. A művelődési ház oldalszárnyának a földszintjén, mintegy 60 négyzetméteren kapnak helyet a testformáló eszközök. Ezek a termek eredetileg irodahelyiségként funkcionáltak, ám most úgy döntöttünk, nem adjuk ki tovább bérbe, hanem az ifjúsági egyesület rendelkezésére bocsátjuk. Itt a fiatalok be tudják rendezni méltó körülmények között a konditermet.

A polgármester hozzátette: a konditermi eszközökre 4,5 millió forint áll rendelkezésre, erre az ifjúsági egyesület pályázott, hiszen ők működtetik majd a továbbiakban a termet. Őr Zoltán szerint azon túl, hogy persze az egészséges életmódra is felhívják a figyelmet, közösségformáló színtér is lesz a konditerem. Hozzátette még, a fitneszterem nem lesz zárt tér, a fiatalok biztosan szívesen veszik majd, ha mások is betérnek ide testet formálni. Ezzel pedig a művelődési ház új funkcióval is gazdagodik majd.

A polgármester kérdésünkre elárulta, hogy ő is kipróbálja majd a konditermet, melyben lesznek többek között futópadok, elliptikus trénerek, valamint multifunkcionális padok is.

A munkálatok hamarosan a végéhez érnek, június közepén igénybe is vehetik a fiatalok a helyiségeket.

Már csak be kell lakni a teret

A képviselő-testület tagjai és a művelődési ház dolgozói is azonnal a fiatalok mellé álltak, támogatták az elképzeléseiket. Egy dolgot kértek tőlük, minél előbb lakják be a teret, vigyenek életet a falak közé. Mindazonáltal a szabályokat is le kell fektetniük, hogy jól működjenek a dolgok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!