Őriszentpéter

2014.07.23. 07:34

Lotti lett a csikó neve

Őriszentpéter - Játékra hívtuk olvasóinkat, együtt kerestünk nevet az Őrségi Nemzeti Park nemrég született kancájának. Nagy volt a versengés, végül a Lotti név nyert.

Bajdó Bettina

Kiscsikókkal bővült idén tavasszal az Őrségi Nemzeti Park állatállománya. Ottjártunkkor a csikók még édesanyjuk mellett élték mindennapjaikat. Kissé szégyenlősek voltak, kameránknak azonban szívesen megmutatták magukat. A nemzeti park együttműködésével olvasóinknak lehetőségük nyílt arra, hogy elnevezzék az egyik új jövevényt. A kiválasztott kiscsikó jó kiállású, anyja Bocfölde Linda 949, apja pedig 5393-Versace (freibergi mén), a színe sárga. A nemzeti park igazgatóságának mindössze annyi kérése volt olvasóink felé, hogy a csikó neve „L"-betűvel kezdődjön.

Először arra kértük olvasóinkat, hogy ajánljanak neveket a lónak. Szép számmal érkeztek ötletek, melyekből szakma zsűri segítségével ötöt választottunk ki a végjátékra. Olvasóinkat hívtuk újra segítségül, hogy az öt név közül (Levendula, Lepke, Lotti, Liliom és Lola) válasszuk ki a legmegfelelőbbet. Sok szavazat érkezett, végül szinte fej-fej mellett haladt a Lotti és a Lola. Végül pár szavazattal ugyan, de a Lotti név végzett az élen.

Jövő héten ellátogatunk a nemzeti parkba, ahol egy szerencsés olvasónkkal együtt átadjuk az elnevezésről szóló oklevelet. Sorsoltunk, s a szerencse a körmendi Nagy Dorina mellé állt, ő lehet jelen a névadásnál, melyre jövő hétfőn délelőtt kerül majd sor. Neki is jár az ajándékcsomag, az egyéves Breki előfizetés és a mesekönyv, melyet további két olvasónk, az olaszfai Vágvölgyi Veronika és a bejcgyertyánosi Takács Viktorné is kézhez kap majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!