Őriszentpéter

2010.06.25. 08:25

Nyári táborok, foglalkozások az őrségi gyerekek részére

Az őrségi családok egy része nem engedheti meg, hogy nyáron hosszabb-rövidebb időre nyaralni vigye gyermekét. A szülők másik része hazai lehetőségekből válogat nyári élményszerző pihenést. Kevesen külföldre is eljutnak.

Fekete Lászlóné

Az általános iskola minden év nyarán hagyományosan megszervezi tanulóinak a sporttáborát. A gyerekek körében nagy népszerűségnek örvend ez a nyaralási, szórakozási forma. Idén az Északi-középhegységbe kirándulnak 45 fővel.

Az őriszentpéteri művelődési ház nyitvatartási időben könyvtár, internet, biliárd, csocsó és pingpongozási lehetőséget kínál. Júliusra kézműves foglalkozásokat szerveznek.

Az Őrállók Honismereti és Kézműves táborának Ispánk, Szatta és Szalafő községek adnak helyet. Ide 40 őrségi diák mehet táborozni.

A református egyházkerület Balatonfenyvesre, a gyülekezeti - melyet Major Lehel szervez - őrségi túrázásra várja a táborozni vágyókat. Összesen 13 gyereket érint.

A TEGYESZ önismereti táborába Szarvaskendre 8-10 őrségi gyereket várnak. Összességében az a gyerek, aki itthon marad, élvezi az Őrség adta lehetőségeket, amiért idejönnek a pihenni vágyók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!