Örség

2015.10.20. 15:56

Mit keresnek a kukák a fákon az Őrségben?

Őrség – Mintegy öt-hat méteres magasságba kerültek szemetesek az őrségi erdőkbe. Nem azért, hogy a kirándulók szeméttel célozzanak bele.

Bakos Ágnes

Új életre keltek a régi szemetesek. Mostantól az egyik legnagyobb hazai bagolyfajnak, az uráli bagolynak hivatottak megfelelő költőhelyet biztosítani.

– Az ötletet és a mintát Ausztriából, dr. Richard Zink csoportjától vette át az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága – tájékoztatott Gruber Ágnes természetvédelmi területfelügyelő.

Fotók: Őrségi Nemzeti Park

A Müllex-Körmend Hulladékgyűjtő és Hasznosító Kft. adta a szemeteseket, amiket aztán a nemzeti park munkatársai alakítottak át madárodúvá.

Kalandos úton kerültek a fákra a kukák, pontosabban már odúk:

– Speciális felszerelést és technikát igényelt, így ezt a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság kollégái végezték el – tájékoztatott a természetvédelmi felügyelő.

A szakemberek már csak arra várnak, hogy lakottak legyenek a költőhelyek, beköltözzenek az uráli baglyok az egykori szemetesekbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!