Örség

2016.03.24. 11:31

Kitüntették az őrségi önkéntes tűzoltóság elnökét, Zsigovits Józsefnét

Őriszentpéter, Celldömölk - Zsigovits Józsefné, az Őriszentpéteri Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke a Celldömölkön megrendezett megyei ünnepségen „Vas megye közbiztonságáért” kitüntetést vehetett át.

Kálmán György

Zsigovits Józsefné az őriszentpéteri önkéntesek munkáját 2002. június 13-ától irányítja mint elnök. Üde színfolt az önkéntes tűzoltóságok palettáján, hogy női vezetője van egy tűzoltó csapatnak. A tűzvédelem érdekében kifejtett eredményes munkájának elismeréséül korábban Gróf Széchenyi Ödön-emlékplakettet vehetett át.

Zsigovits Józsefné, az Őriszentpéteri Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke
Fotó: Kemencei Ilona

Irányítása alatt szakszerűen és gyorsan dolgoznak az őriszentpéteri önkéntesek.  Az őrségi lánglovagok helytálltak a dunai árvíz idején is. Több sikeres pályázatnak köszönhetően tovább gyarapították az egyesület eszközkészletét, amely most már megfelel a kor elvárásainak. Ezekből a pályázatokból is kiemelkedik a 2,5 milliós feszítővágó beszerzése, mivel ilyennel csak a körmendi hivatásosok rendelkeznek a járásban. Egy másik sikeres pályázatnak köszönhetően több mint 10 millió forintot fordítottak a tűzoltószertár felújítására.

Az egyesület aktív szerepet vállal a település közösségi életében, és rendezőként részt vesznek a nagyrendezvények, az Őrségi Vásár és a Tökfesztivál lebonyolításában. Zsigovits Józsefné kitüntetése egybe az őriszentpéteri önkéntesek munkájának elismerése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!