Örség

2015.03.02. 08:57

Ön beadatja a kötelező védőoltásokat a gyermekének? - Az őrségiek egy része nem

Hazánkban magas a beoltott gyermekek aránya, az utóbbi években azonban terjedni kezdtek az oltásellenes nézetek. Az Őrségben különös jelenségre figyeltek fel: egyre több oltásellenes szülő telepedik le ezen a környéken.

Magyarországon jelenleg hét betegség ellen kötelező a védőoltás. Az ajánlottakkal és az utazásokhoz szükséges vakcinákkal együtt 26-féle oltás létezik. Itthon a gyerekek több mint 98 százaléka megkapja a kötelező oltásokat. Viszont van egy hely az országban, ahol különösen sok oltásellenes szülővel találkoznak a hatóságok, ez pedig az Őrség - írja az Origo. Itt ugyanis az elmúlt években több olyan család telepedett le, amelyek oltásellenes nézeteket vallanak, valamint olyan orvosok is érkeztek, akik bátorítják őket.

Az Őrségben az utóbbi két évben összesen 30 védőoltás elmaradásával kapcsolatos hatósági eljárás indult – áll az Origo cikkében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!