Határvédelem

2017.09.20. 15:15

Fidesz: az ellenzék leszerződött a kerítés lebontására

A Soros-terv része, hogy tagállami hatáskörből brüsszeli hatáskörbe kerüljön a határvédelem ügye, aminek része a magyar határvédelmi kerítés lebontása - jelentette ki a Fidesz szóvivője.

A határkerítés lebontása egyaránt veszélyezteti Magyarország és Európa biztonságát – közölte Puskás Imre szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Emlékeztetett arra, hogy a kerítés lebontását kilátásba helyezte korábban Gyurcsány Ferenc DK-elnök, Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt, az Együtt programjában is olvasható a kerítés lebontásának terve, a Jobbik pedig „kétértelmű nyilatkozatokat” tesz az ügyben, ezért megbízhatatlan.

Puskás Imre közlése szerint a Soros-terv végrehajtása súlyos következményekkel járna. Ezzel kapcsolatban Soros Györgyöt idézte, aki szerinte úgy fogalmazott: céljuk a menekültek védelme, aminek akadályát a nemzeti határok jelentik.

Soros szerint – folytatta – az egyes uniós tagországok határkerítéseket emelve önző migrációs politikát folytatnak, és ez aláássa a globális sztenderdeket, ez alatt pedig ő azt érti, hogy az EU-ba évente egymillió migránst kell betelepíteni.

Nem kétséges, hogy ez a terv, Soros György terve a magyar ellenzéki pártok szándékával összhangban veszélyezteti az EU és Magyarország biztonságát – mondta a kormánypárti politikus.

Mindannyiunk számára fontos, hogy a magyar emberek pontos ismereteket kapjanak arról, hogy mit is jelent a Soros-terv és kinyilváníthassák véleményüket arról, hogy támogatják-e a kerítést vagy nem – fogalmazott Puskás Imre. Hozzátette: ezért fontos a nemzeti konzultáció, amelynek során az emberek ismereteket szerezhetnek a Soros-tervről és véleményt mondhatnak arról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában