halálos harapás

2017.09.21. 11:50

Mandarintól halt meg egy argentin kislány

A gyümölcsön betiltott rovarirtó szer volt.

Szeptember 9-én a kislány unokatestvérével hittanra ment a templomba, s útközben felvettek és megettek egy mandarint. A kislány azonban nem sokkal később remegni kezdett és hányt, a kórházba érkezés előtt meghalt. A fiú is rosszul lett és hányt, de halálos adagot csak a kislány fogyasztott.

A hatóságok vizsgálatot indítottak, kihallgatták a közeli ültetvény dolgozóit, ám eddig más intézkedés nem történt. A hatóság egyik feltevése, hogy a gyümölcs egy kamionról esett le. Azt még vizsgálják, hogy a tilalom ellenére használják-e a mérget a mandarinültetvényeken. A boncolás egyébként azt állapította meg, hogy a kislány halála a karbonfurán nevű szer számlájára írható.

A gyanú szerint ugyanez a vegyi anyag okozta egy kis falu 200 kutyájának halálát júliusban.

Aggodalomra azonban nekünk nincs okunk, az EU ugyanis valamennyi tagállamban teljes körűen betiltotta az emberre is halálos veszélyt jelentő karbofurán tartalmú rovarirtók forgalmazását és felhasználását 2008 decemberétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában