Ítélet

2017.10.25. 20:20

Börtönt kaptak a foglyukat halálra kínzó egyiptomi rendőrök

Az egyiptomi semmítőszék szerdán megerősítette hat rendőr börtönbüntetését, akiket abban találtak bűnösnek, hogy halálra kínozták egyik foglyukat.

A vádlottakat háromtól hét évig terjedő börtönbüntetésre ítélték. Emellett az egyiptomi belügyminisztérium mintegy 22 millió forintnak megfelelő összeget köteles fizetni az áldozat családjának.

A rendőrök kábítószer feltételezett birtoklása miatt elfogott 45 éves áldozata 2015 novemberében halt meg a dél-egyiptomi Luxor városában hatósági őrizetben. Egy vizsgálat kínzásra utaló jeleket mutatott ki testén. A történtek miatt tiltakozási hullám indult Luxorban, erőszakos összetűzések is voltak a tüntetők és a rendvédelmi szervek tagjai közt.

Jogvédők évek óta pellengérre állítják az Egyiptomban mindennaposnak számító rendőri erőszakot. A kairói kormány ugyanakkor csak egyedi esetekről beszél ezzel összefüggésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában