Futnak a pénzük után

2017.10.15. 13:29

Kártalanítaná a Czeglédy-ügyben érintett diákokat a Fidesz

Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő szerint Czeglédy Csaba ügyvéd nem más, mint a baloldal és Gyurcsány Ferenc strómanja, aki „kampánypénzt gyártott” az MSZP-nek és a DK-nak. Bóna Zoltán fideszes frakcióvezető bejelentette: kártalanítanák a pénzük után futó diákokat.

Budai Gyula a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában elmondta, Gyurcsány Ferenc egyik cége, az Altus Portfólió Kft. több mint 80 millió forintot adott Czeglédy Csabának, hogy kifizesse azokat a diákokat, akik nem kapták meg a fizetésüket.

A héten újabb három gyanúsított előzetes letartóztatását rendelték el – tette hozzá. A kormánypárti képviselő szerint ezek az események is igazolják: olyan bűnszervezet működött, amelynek az volt a feladata, hogy kampánypénzt állítson elő az MSZP-nek és a DK-nak.

Budai Gyula közölte, az Altus Portfólió Kft. a kölcsönt a Humán Operátor Zrt.-nek uniós forrásokból biztosította. Elmondta, a cég több mint másfél milliárd forintot kapott az uniótól, de azt meghatározott célra és nem arra kapta, hogy továbbadja. A fideszes politikus szerint ha az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) következetes, azonnal vizsgálatot indít.

Budai Gyula azt mondta, Czeglédy Csaba 10-15 éve ott mozog „Gyurcsány Ferenc és a baloldal környékén”, intézi a jogi ügyeket, intézi „a piszkos pénzügyeket”, ha kell, aranyrudakat tárol egy ausztriai titkos széfben. Megjegyezte, Gyurcsány Ferenc a mai napig nem mondott arról semmit, miért ugyanaz a pénzintézet vezeti az Altus ausztriai bankszámláját, mint ahol az egy kilogramm nagyságú aranytömböt lefoglalták Czeglédy Csabától. Arra a kérdésre sincs válasz – mondta -, hogy abból a hárommilliárd forintból, amelyet a Czeglédy által irányított bűnszervezet eltüntetett, mekkora összeg vándorolt az MSZP és a DK pártkasszájába.

Budai Gyula szóvá tette azt is, hogy Czeglédy Csaba még most is kapja több mint 2,4 millió forintos fizetését, miközben a diákok futnak a pénzük után.

Bóna Zoltán frakcióvezető: a kormánynak lépnie kell

A Fidesz a Czeglédy-ügyben érintett diákok kárrendezésével kapcsolatban határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűléshez – ezt már a párt frakcióvezető-helyettese jelentette be vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. Bóna Zoltán közölte: a javaslatról jövő csütörtökön tárgyal az Országgyűlés.

A fideszes politikus azt mondta: „a gyanú szerint Czeglédy Csaba és bűnszervezete több mint hárommilliárdos költségvetési csalást követett el, és több száz diákot lopott meg” azáltal, hogy az elvégzett munkájuk után járó bért nem kapták meg. Bóna Zoltán emlékeztetett arra, hogy korábban a diákok képviselői a kormány és a parlament segítségét kérték. A kormánypártok úgy látják, hogy a parlamentnek és a kormánynak lépnie kell, és gondoskodnia kell a diákok kártalanításáról – mondta.

A fideszes politikus szerint vizsgálni kell azt is, hogy a diákokat foglalkoztató, a Czeglédy Csaba által vezetett Humán Operátor Zrt. tevékenységének volt-e köze a balliberális pártok finanszírozásához, hiszen Czeglédy Csaba a DK, az Együtt és az MSZP önkormányzati képviselője Szombathelyen. A napokban pedig az is kiderült – tette hozzá -, hogy „Gyurcsány Ferenc is pénzelte őt”.

Úgy fogalmazott, „jó okunk van feltételezni, hogy Czeglédy Csaba stróman volt, és az egész ügy Gyurcsány Ferenc és az egész baloldal esetleges korrupciós ügye”. Szerinte az sem kizárt, hogy „a Czeglédy bűnszervezete által eltüntetett pénzből akarták finanszírozni a baloldal teljes kampányát”.

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő csütörtökön jelentette be: az Európai Unió csalás elleni hivatalához, az OLAF-hoz fordul amiatt, hogy Gyurcsány Ferenc cége, az uniós megbízást is elnyerő Altus 80 millió forintot adott Czeglédy Csabának, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában