Új Duna-híd épül

2017.10.17. 14:55

Orbán Viktor: Nyitva tartjuk Európa belső határait

Az új komáromi Duna-híd legyen annak a jelképe, hogy mi megvédjük Európa külső határait és továbbra is nyitva tartjuk a belső határokat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az új komáromi Duna-híd alapkőletételi ünnepségén kedden Komáromban.

Komárom, 2017. október 17. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az új komáromi Duna-híd alapkõletételi ünnepségén 2017. október 17-én. Magyarország és Szlovákia között az egyik legjelentõsebb közlekedési kapcsolat a komáromi új Duna-híd lesz, amely a vasúti összekötõ híd mellett épül meg. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Hozzátette: a híd építése bizonyíték arra, hogy szlovákok és magyarok európai polgárként átjárható, bejárható Európában hisznek.

A visegrádi együttműködés erős alapokon nyugszik, mert olyan vezetők állnak a közép-európai országok élén, akik a saját hazájukon túl Közép-Európában is gondolkodnak

- jelentette ki.

Robert Fico szlovák miniszterelnök a két ország közötti jó kapcsolatokat méltatva kijelentette: Orbán Viktor és ő is olyan politikus, aki, ha kezet ad valamire, az érvényes másnap is, ez pedig ritka Európában.

Orbán Viktor miniszterelnök (b2), mellette Robert Fico szlovák kormányfõ (j) és Czunyiné Bertalan Judit (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője az új komáromi Duna-híd alapkőletételi ünnepségén

Forrás: MTI Fotó | Fotós: Máthé Zoltán

A szlovák kormányfő beszédében felidézte: a jelenlegi híd még az Osztrák-Magyar Monarchia idejében épült. Kijelentette: bízik benne, hogy az új híd, amelyet most a magyarok és a szlovákok közösen felépítenek, legalább annyi ideig szolgál majd, mint az, amelynek a feladatait átveszi.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az új komáromi Duna-híd alapkőletételi ünnepségén 2017. október 17-én.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában