átadási ünnepség

2017.10.21. 18:54

Rétvári: akkor erősödhet egy ország, ha a kistelepülési iskoláit is fejleszti

Jelenleg 80 helyszínen, 40 milliárd forintból épít a kormány 26 tornatermet, bővít 25 helyszínen iskolát, egyre több tanterem, tornaterem, uszoda jön létre.

Akkor tud egy ország erősödni, ha a kistelepülési iskoláit is tudja fejleszteni, és 2013 óta végre erre is van pénz – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombaton a Pest megyei Szokolyán.

Rétvári Bence a fennállásának 40. évfordulójára felújított Cseh Péter Általános Iskola és tornatermi épületblokk átadási ünnepségén arról beszélt, hogy a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében jelenleg 80 helyszínen, 40 milliárd forintból épít a kormány 26 tornatermet, bővít 25 helyszínen iskolát, egyre több tanterem, tornaterem, uszoda jön létre.

Hozzátette, hogy a legközelebbi a szobi iskolafejlesztés lesz, amely remélhetőleg pár hónapon belül elkészül.

Rétvári Bence fontosnak nevezte azt is, hogy Magyarország komoly összegeket fordít a digitális fejlesztésekre. Kitért arra, hogy ebben az évben az iskolák a közép-magyarországi régión belül csak Pest megyében 14 ezer új számítógépet, 6 ezer új laptopot, 7800 új projektort és 7500 új táblagépet kapnak.

Némethné Pintér Csilla (független), Szokolya polgármestere elmondta, hogy 101,5 milliós pályázati forrásból újulhatott meg a most negyvenéves iskola és a tornaterem, ami nagyon fontos a helyi közösség számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában