gyilkolás

2017.10.20. 18:43

Száznegyven embert tartóztattak le a „vámpírok” elleni erőszak nyomán

A hatóságok pénteki tájékoztatása szerint száznegyven személyt tartóztattak le olyan emberek meggyilkolásának nyomán Malawiban, akiket babonás félelem által vezérelve vámpírnak hittek a helyiek.

Lexon Kachama rendőr-főfelügyelő pénteken közölte: a helyzet kicsúszott az ellenőrzésük alól, még több letartóztatásra lehet számítani.

Felhívta a figyelmet arra, hogy tolvajok és rablók kihasználják a hisztériát, illegális útakadályokat emelnek éjszaka, hogy „embereket zaklassanak”.

A „vámpírokkal” szembeni erőszakhullám szeptember közepén ütötte fel a fejét. Eddig kilenc halálos áldozatról tudni, volt olyan, akit élve égetett el a lincselő tömeg, míg egy másik áldozatot halálra köveztek.

Az erőszakhullámnak azonban nemcsak halálos áldozatai vannak a délkelet-afrikai országban: vannak, akiknek az otthonát pusztították el a „vámpírvadász” tömegek, miután lábra kapott a pletyka, hogy „vérszívókat” oltalmaztak.

Az ENSZ és az amerikai nagykövetség is számos körzetet veszélyesnek minősített az elburjánzó erőszak miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában