Követik a trénert

2017.12.14. 20:31

A menesztett edző mellett kiállnak a tanítványok

Hetven atlétával, közte tíz válogatott sportolóval számol új egyesületében a VEDAC-tól menesztett edző. Tóthné Stupián Anikót támogatásáról biztosította a polgármester.

A VEDAC szerdán este közleményt adott ki, miszerint az egyesület vezetősége a tavaly elfogadott stratégia elfogadását tekinti első számú feladatának, s úgy ítélte meg, ehhez személyi változásokra lesz szükség, ezért nem hosszabbította meg a december 31-én lejáró szerződését Tóthné Stupián Anikónak – olvasható a veol.hu oldalon.

Másnap Tóthné Stupián Anikó reagált: értetlenül áll az események előtt, hiszen az elmúlt negyven évben, előbb sportolóként, majd edzőként, szívvel-lélekkel a VEDAC-ot szolgálta.

„A mögöttünk hagyott időszakban a vezetőség és a személyem közötti nézeteltérések kezelésére ígértet kaptam, és bíztam abban, hogy megfelelő munkakapcsolat alakulhat ki a közös cél érdekében. Ez a cél pedig, hogy a tanítványaim, a VEDAC igazolt sportolói minél sikeresebbek legyenek az előttünk álló versenyeken. Az ügyvezetés és a szakmai igazgató szerda délutáni bejelentése miatt ezért becsapva érzem magam. Becsapva érzi magát az összes tanítványom, akik január 1. után edző nélkül maradnak.” – írta a tréner, majd hozzátette: „Meggyőződésem, ha mindenki annyi munkával, odaadással végezné a klubon belül a feladatait, ahogy azt én és közvetlen kollégáim teszik/tették, akkor a VEDAC sokkal hatékonyabban és ésszerűbben működő egyesület lenne, és visszakerülne jól megérdemelt helyére a klubok országos rangsorán.”

Az edző legkiválóbb atlétája, a sokszoros magyar bajnok, Universiadé hatodik Kéri Bianka is megszólalt. Úgy fogalmazott, hidegzuhanyként érte a hír. „Nagy csalódás számomra, hogy ez a helyzet idáig fajult, és véleményem szerint egy meggondolatlan és elhamarkodott döntést hozott a klub Anikó menesztéséről. Jelenleg elképzelhetetlennek tartom azt, hogy az ő személye nélkül folytassam a felkészülésemet. Korábban már visszautasítottam más hazai clubok megkereséseit, külföldi egyetemek ösztöndíj ajánlatait azért, hogy itthon, a jól megszokott környezetben, nyugodt körülmények között folytathassam sportpályafutásomat. Akkor jól döntöttem, és ezt a döntést most sem kívánom megváltoztatni. Teljes mellszélességgel kiállok edzőm mellett, és bízom benne, hogy a helyzetben érintett felek felelős magatartást tanúsítva megfelelően fogják tudni kezelni a kialakult helyzetet.”

A VEDAC legfrissebb tájékoztatása szerint ez az elbocsátás egy régóta húzódó probléma megoldása, a vezetőség véleménye szerint egy rendkívül megalapozott döntés volt. „Szeretnénk megerősíteni minden kedves tagunkat és támogatónkat, hogy az edzések zavartalansága és a szakmai munka folyamatossága biztosított az egyesületünkben” – adta hírül a VEDAC.

Csütörtökön este a Simonyi iskola aulájában szülői értekezletet tartott a menesztett edző, ahol a felnőtt versenyzők is részt vettek, demonstrálva, hogy kitartanak mellette. Tóthné Stupián Anikó edző itt bejelentette, hogy a délután folyamán tárgyalt a város polgármesterével, Porga Gyulával, aki biztosította a támogatásáról.

– Nemrégiben új egyesületet alapítottunk, a Sportolj velünk SE-t, amit eredetileg szabadidős programok szervezése miatt hoztunk létre. Most viszont új helyzet állt elő. A polgármester úr azt mondta, támogatja az új egyesületbe való átigazolását a versenyzőimnek. Ígéretet kaptam mind az anyagi, mind az erkölcsi támogatásra is. A stadiont közösen használhatjuk a VEDAC-cal, a futófolyosót pedig megfelelő időbeosztással vehetjük igénybe – mondta a tréner.

Tóthné Stupián Anikó hozzátette: – Nagyon fontos számomra, hogy a város vezetése kiállt a munkásságom és a versenyzőim eredményessége mellett. Ezt külön köszönöm.

A tréner úgy számol, hatvan-hetven sportoló igazol majd át hozzá, köztük a tíz válogatott versenyzője, vagyis Kéri Bianka is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában