Országgyűlés

2018.01.24. 16:19

A Jobbik szerint a kormánypártok ellehetetlenítik a parlamenti munkát

Volner János erről szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, a Házbizottság ülését követően beszélt.

Elmondta, a házelnök január 30-ára tett javaslatot a rendkívüli ülés megtartására, azonban pártja időpontváltozást kért arra hivatkozva, hogy sajtóhírek szerint Orbán Viktor miniszterelnök aznap Sebastian Kurz osztrák kancellárral találkozik Bécsben, így nem tud megjelenni az ülésen. A január 31-re vonatkozó kezdeményezésük nem kapott többségi támogatást, így Kövér László „adott egy alibit Orbán Viktornak” – fogalmazott az ellenzéki politikus, aki szerint a kormányfő „külföldre menekül a kínos kérdések megválaszolása elől”.

Volner János jelezte, a kormánypárti frakcióvezetők válaszaiból arra következtet, hogy a Ház nem tud határozatképes ülést tartani.

A jobbikos politikus mindkét esetet a demokrácia elleni támadásként értékelte.

Felidézte, azért kérték a rendkívüli ülés összehívását, hogy meg tudjanak vitatni egy a kormány migrációs politikáját vizsgáló bizottság felállításáról szóló javaslatot, az LMP és az MSZP frakciója pedig szintén jelezte, hogy saját kezdeményezéseiket szeretnék megtárgyalni az ülésnapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában