Az elhülyülés luxusa

2018.01.02. 13:50

Kövér László: Gyurcsány mások tönkretételében tehetséges

Kiállt az erős nemzetállamokból álló Európa, a normalitás, a racionalitás mellett Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki szerint a nyugat-európai politikai ellenfeleik abszurditása ellen a tömegek leginkább az ellehetetlenítés okozta „kényelmetlenség” miatt nem lépnek fel.

A politikus az Echo TV Bayer show című műsor adásában a magyarországi ellenfelek közül Vona Gábort és Gyurcsány Ferencet is élesen kritizálta, s szerinte a DK elnökét – akit például párhuzamba vont Szálasi Ferenccel és Rákosi Mátyással is – már rég ki kellett volna vetnie magából a politikai közvéleménynek – olvasható a Magyar Idők összefoglalójában.

Kövér László felhívta rá a figyelmet, hogy az utóbbi években

Magyarország egy olyan precedenst teremtett Európában, amely megakadályozta annak a tervnek a végrehajtását, ami végső soron arról szólt, hogy miként lehet a 28 tagállamból egy egységes masszát gyúrni és hogyan lehet ezt egy központból irányítani.

Emlékeztetett arra, hogy Martin Schulz, a német SPD elnöke a közelmúltban már egyenesen egy európai egyesült államok létrehozásáról beszélt, s közlése szerint éppen az ellen folyik a harc, hogy miként lehet Magyarországot felszámolni magyar államként, Európát pedig felszámolni az európai civilizáció kontinenseként.

A politikus szerint ők a racionalizmus talaján állva pont azok ellen küzdenek, akik mindent a ráció alapján próbálnak igazolni, de úgy véli, hogy „ez így nem mehet tovább”.

Annyira hülyeség, amit mondanak Európáról, a társadalmi nemekről, valamint a „no nation no borderrel” kapcsolatos baromságokkal kapcsolatban, amit újabban már nyíltan mernek hirdetni, s már politikai programot is mernek belőle csinálni. Annyira idiótának tűnik ez a banda, hogy a normális ember úgy érzi, méltóságon aluli, hogy ezzel foglalkozzon – fogalmazott Kövér László.

Az Országgyűlés elnöke úgy látja, földrészünkön nem veszett el az európai néplélek, sőt szerinte olyan tartalék van benne, ami újra erőssé teheti, de, mint arra rámutatott: ezek a tartalékok nagyon a végüket járják.

A házelnök rámutatott arra is, hogy akik ki meri nyitni a szájukat, vagy küzdenek a közösségi és egyéni önazonosságukért, azok most Európa nyugati felében olyan jelenségekkel találják szembe magukat, amilyenekkel a ’70-es, ’80-as években a kommunisták alatt lehetett megtapasztani Magyarországon, vagyis az embert figyelmeztetik, majd később egzisztenciális hátrányokat kell elszenvednie.

Kövér László úgy véli, az emberek nem érzik úgy, hogy fel kellene lépniük a saját kulturális felszámolásuk ellen, mert az leginkább kényelmetlen.

Ebben az értelemben Európa keleti fele jobb állapotban van, mint Európa nyugati fele – tette hozzá. Kövér László egyetértett azzal a felvetéssel, miszerint „most nyerhet értelmet, hogy a magyarok a második világháború után a rosszabb felén éltek Európának, ugyanis nem adatott meg az elhülyülés luxusa”.

A házelnök a magyarországi ellenzék kapcsán kifejtette a véleményét Vona Gáborról és Gyurcsány Ferencről. A Jobbik elnöke – meglátása szerint – a történelemkönyvek egy sötét lábjegyzetébe fog bekerülni, a Demokratikus Koalíció elnökét pedig a magyarországi baloldal vezetőjének nevezte, aki szerinte gonosz, romlott, alkalmatlan.

Kijelentette: vele kapcsolatban nyugodtan párhuzamba lehet hozni Szálasi Ferencet, Rákosi Mátyást is, de Károlyi Mihályt például azért nem, mert ő egy tutyimutyi és tehetségtelen ember volt – s még Gyurcsány Ferenchez képest is tehetségtelen.

Gyurcsány a gonoszságban, a rombolásban, a manipulációban, a mások tönkretételében tehetséges, tönkretette a baloldalt,

most másodszor teszi tönkre azáltal, hogy visszajön és maga alá gyűri azokat a percemberkéket, akik ma az MSZP-ben vannak

- jelentette ki Kövér László, aki szerint az, hogy az ország politikai elitje, politikai közvéleménye ezt a „gonosztevőt” nem tudta nyolc év után sem kivetni magából és letakarítani a porondól, az bizonyos betegségét mutatja a közéletnek.

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában