Konklúzió

2018.02.26. 14:43

Fodor Gábor: széles összefogás kell a demokrata oldalon

A vasárnapi hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás ellenzéki sikerének egyértelmű üzenete, hogy széles körű összefogásra van szükség a demokrata oldalon - mondta Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt - Liberálisok elnöke hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus felszólította a demokratikus ellenzéki pártokat, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket az együttműködéshez, vagyis állapodjanak meg egy közös miniszterelnök-jelöltben, országos listában és képviselőjelöltekben.

Hangsúlyozta, a Liberálisok az MSZP-Párbeszéd szövetséghez csatlakozva már megfeleltek a választói akaratnak, a DK-nak, az LMP-nek, az Együttnek és a többi ellenzéki pártnak pedig meg kell válaszolniuk a kérdést: miért nem a tesznek ugyanígy.

Fodor Gábor szólt arról is, a hódmezővásárhelyi választásnak szimbolikus jelentősége volt, hiszen a település „Lázár János városa”, ahol az elmúlt időszakban csak jobboldali polgármesterek dolgoztak.

Az ellenzéki képviselő ismételten gratulált a polgármesterré választott, független jelöltként indult Márki-Zay Péternek és a választóknak, akik nagy számban vettek részt a voksoláson.

Kiemelte,

a helyi időközi választás azt mutatja, ha magas a részvételi arány, akkor sok elégedetlen ember megy az urnákhoz és üzeni meg a kormánynak: elegük lett az „alattvalói mentalitásból” és a korrupcióból.

Fodor Gábor közölte továbbá, pártja delegációja a közelmúltban látogatást tesz a német szabaddemokrata párt vezetőinél, akik felajánlották segítségüket az áprilisi parlamenti választások előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában