drogbiznisz

2018.03.22. 05:46

Kábítószercsempészek nagy hálózatára csapott le a cseh rendőrség

Nagy kábítószer-csempész hálózatra csapott le a cseh és a moldovai rendőrség, 19 embert őrizetbe vettek - közölték a két ország hatóságai szerdai sajtóértekezletükön.

A tájékoztatás szerint a banda Hollandiából csempészett kokaint és ecstasy tablettát, valamint Csehországban termesztett marihuanát. A drogot Prágában, Brnóban, Ausztriában és Moldovában terítették a közvetítők.

A rendőrség szerint a hálózat kiterjedt és jól felszerelt volt, az elosztói rendszerben az elosztást és az elszámolást számítógépeken tartották nyilván.

Jakub Frydrych, a cseh kábítószer-ellenes szervezet igazgatója elmondta, hogy a csoport tagjait azzal gyanúsítják, hogy fejlett

üzenetküldő programon keresztül tartottak kapcsolatot, és különleges számítógépes alkalmazást fejlesztettek ki a készletek, tartozások, a drogrendelések nyilvántartására. Ez utóbbi programot éveken keresztül használták. Csehországban a drogot kifejezetten a prágai és a brnói piacra szánták terítésre.

A cseh rendőrség 14 gyanúsítottat vett őrizetbe, míg a moldovai ötöt. A fő gyanúsított egy cseh állampolgár, aki az ügyleteket Csehországban szervezte. A feltételezett elkövetők 20-28 év közöttiek, egyikük azonban 56 éves. Akár 18 évi börtönre is ítélhetik őket.

A cseh kábítószer-ellenes szervezet a házkutatások során 13 ezer ecstasy tablettát, másfél kiló kokaint és 2,4 kilogramm marihuanát foglalt le februárban. A kokaint Ausztriába is becsempészték, míg az ecstasy tablettákat a moldovai piacra szánták.

A nyomozásban osztrák és holland rendőrök is közreműködtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában