korrupció

2018.04.06. 11:58

Százmilliós villákban tengődnek a jobbikos vezetők

Úgy tűnik, bőven jut Vona közvetlen ve­zér­ka­rá­nak a Si­micska-féle mil­li­ár­dok­ból.

Budapest, 2014. április 6. Vona Gábor, a Jobbik elnöke (középen) beszédet mond a párt eredményváró rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban az országgyűlési képviselő-választáson 2014. április 6-án. Mellette balról Mirkóczki Ádám szóvivő, Novák Előd alelnök, Gyöngyösi Márton frakcióvezető, Volner János és Balczó Zoltán alelnökök és Sneider Tamás, jobbról Szilágyi György, Dúró Dóra, Z. Kárpát Dániel, Szabó Gábor pártigazgató, Szávay István, Gyenes Géza és Pörzse Sándor, a párt országgyűlési képviselői (b-j).

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Marjai János

A Ripost sorozatot indít, amelyben napról napra bemutatják, hogy a Vona-Simicska párt vezérkara olyan drága ingatlanokban lakik, amire az általuk lenézett hétköznapi embereknek (lásd Vona Gábor mindeddig gondosan titkolt cikkét, melyben disznóknak titulálja őket), soha nem juthat pénzük.

Közös ezekben a minimum 100 milliót érő ingatlanokban, hogy gondosan kifelejtették, eltüntették őket a parlamenti vagyonnyilatkozatból, strómanok, távolabbi rokonok, netán idős szülők nevére íratták a méregdrága házakat. Ettől persze még ezekben a villákban élnek a Jobbik-vezérkar emberei, ez az állandó lakóhelyük.

A mostanában már muszlim migránsokat beengedni, korábban még zsidókat listázni akaró Gyöngyösi Márton például Budán, a XI. kerület gyönyörű villanegyedében „húzza meg magát” egy hatalmas luxusingatlanban. A palotácska kevésbé sikeres párttársai szemét is nagyon szúrja, ők vezették nyomra a lapot.

Gyöngyösi is kitrükközte, hogy a vagyonbevallásban még véletlenül se bukkanjon fel az akár 200 milliót is megérő „házacska”. Papíron ugyanis csak egy nagykovácsi, 85 négyzetméteres vityilló tulajdonosa. Hogy minden este ide, a budai luxusvillába megy haza, azt nem kell tudnia az átlagembereknek. A Ripost azt is megtudta, hogy az újabban migránslobbistává előlépett Gyöngyösi az ősszel alig 6 millióért pirosra festette a villában az összes spalettát, mind a 31 darabot.

A sorozat I. részének másik villalakója Z. Kárpát Dániel. Az ő vagyonbevallása tényleg olyan, mint a templom egeréé, nincs benne egyetlen egy árva ingatlan sem. Azt, hogy ő is minden áldott este egy budai luxusvillában hajtja álomra a fejét, szintén nem kell tudnia a Vona Gábor által mosléknak és papucsállatkának becézett hétköznapi halandóknak.

Z. Kárpát nem aprózza el, a budai hegyvidék legdrágább utcájában, a Svábhegy kellős közepén birtokol egy akkora házat, hogy abban 100 millióért legfeljebb egy fürdőszobát kapni. Egy, a lap által felkért ingatlanszakértő alsó hangon úgy 800 millióra taksálta, de hozzátette, hogy ha a ház mögötti kert is ennyire gyönyörű, akkor már 1 milliárd fölött van az értéke.

A Ripost sorozatának második részéből kiderül, hogy a „Táskás Schön”, a Simicska Lajostól kétnaponta 100-200 milliót kihordó Jobbik-gazdasági igazgató nem akármilyen környéken lakik, Budán, a II. kerületben. Az utcán szinte csak BMW-k állnak. Schön Péter tud élni, mióta hetente többször is találkozik Simicska Lajossal. Táskát mindig visz magával...

Egy „villaerődítményben” él Vona Gábor gyöngyösi kampányfőnöke, a játékautomata-király Faragó Tamásé. Ahogy néhány napja beszámoltunk róla, az ő nevére íratták Simicska ajándékautóját, amit Vonának küldött, méghozzá a beszédes VEZÉR 001-es rendszámmal. Amikor Vona Faragót bevitte a Jobbikba, többen kiléptek, mondván, hogy maffiózóval nem szívnak egy levegőt.

Mindenki elbújhat – kivéve persze Vona Gábort – a Jobbik leggazdagabb háttérembere, Forrai Richárd mögött. Ő az egyik titokzatos milliárdosa a Jobbiknak, százmilliók folynak át a kezén, mindig ott ül Vona autójában. Forrai háza nem 100 milliós, inkább úgy 300 körül lehet, persze Budapest egyik legelegánsabb villanegyedében.

Hozzá képest Dúró Dóráék háza már-már szerénynek mondható a Jobbik Villaparkjában.

Borítókép: A Jobbik a párt eredményváró rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban az országgyűlési képviselő-választáson 2014-ben

Forrás: MTI Fotó/Marjai János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában