Választás 2018

2018.04.06. 16:31

Vona: a Jobbik segítené a fiatalok otthonhoz jutását

A Jobbik-kormány április 9-étől azt fogja üzenni a magyar embereknek, hogy az otthonok biztonságát, különösen a fiatalok otthonhoz jutását segíteni kívánja - jelentette ki az ellenzéki párt elnöke pénteki hajdúnánási sajtótájékoztatóján.

Vona Gábor az utcafórumát követő rögtönzött tájékoztatóján pártja programjának otthonteremtési csomagját mutatta be, miután szerinte a fiatalok számára az egyik legsúlyosabb kérdés az, hogy lesz-e lakásuk, tudnak-e valahol élni, lesz-e fedél a fejük felett.

A Jobbik otthonteremtési csomagja három pillérre épül: a devizahitelesek igazságtételére, a csok megtartására, valamint a bérlakásépítési programra – sorolta a pártelnök.

A részleteket ismertetve a devizahitelek rendezéséről azt mondta, hogy a felvételkori árfolyamon forintosítják és újraszámolják a hiteleket, és megnézik: „ezek után az adós tartozik-e a banknak vagy már a bank tartozik az adósnak”.

Vona Gábor utalt arra, hogy a jelenlegi kormány „annak idején” a végtörlesztéssel lehetőséget adott, hogy nagyon jó árfolyamon kiválthassák a devizahiteleket, de ezt csak a gazdagabb, nagyobb megtakarítással rendelkező családok tudták igénybe venni. „Az az igazságos, ha a szegényebbeknek is megteremtjük a hasonló feltételeket” – tette hozzá.

A Jobbik elnöke leszögezte: kormányra kerülve feltétlenül megtartják a csokot, de annál sokkal többet kívánnak tenni, ezt szolgálja a bérlakásépítési otthonteremtési programjuk, amelynek a jogszabályi, illetve gazdasági feltételeit a kormányváltás után azonnal megkezdik kidolgozni.

„2020-tól minden évben 10 ezer új és 10 ezer felújított lakást fogunk bevonni ebbe a programba” – jelezte.

A bérlakásépítés lényegét összefoglalva azt mondta, az a cél, hogy azokba a lakásokba fiatalok, fiatal családok költözhessenek, jóval a piaci alatti bérleti díjért.

Ezzel lehetőséget kapnak, hogy „elkezdjenek Magyarországon élni, dolgozni, családot alapítani, magtakarításokat gyűjteni”, majd lehetővé kívánják tenni, hogy bizonyos idő elteltével a korábbi bérlemény tulajdonba kerüljön – mondta a pártelnök.

Vona Gábor felidézte, hogy keddtől szombatig a héten mindennap bemutatja a Jobbik programjának egy-egy csomagját.

A bevándorlásellenes, az antikorrupciós, az Európa- és az otthonteremtési programelemek után szombaton Cegléden programjuk újabb csomagját tárja a nyilvánosság elé – ígérte Vona Gábor Hajdúnánáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában