háborús övezet

2018.06.27. 15:30

Három kórházat is kiürítettek Szíriában a bombázások miatt

Ki kellett üríteni három kórházat szerdára virradóra az Oroszország támogatta szíriai kormányerők bombázásai miatt Szíriának a felkelők kezén lévő délnyugati részén - adta hírül szerdán az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A hadsereg és a vele szövetséges milíciák tíz napja kezdték támadásukat a 70 százalékban a lázadók kezén lévő tartomány visszafoglalásáért. A tüzérségi tűz és a rakétatámadások, továbbá az orosz részvételű légicsapások az ENSZ számításai szerint másfél hét alatt már legalább 45 ezer embert űztek el otthonaikból.

A támadott terület szomszédos Jordániával és az izraeli megszállás alatt lévő Golán-fennsíkkal is. Az említett három kórház mindegyike a jordániai határhoz közeli településeken van. A térségben egyébként hivatalosan tűzszünet van érvényben azóta, hogy tavaly úgynevezett feszültségmentesítési övezetté minősítették a háborúba beavatkozó Egyesült Államok és Oroszország közbenjárásával. Az Egyesült Államok napokkal ezelőtt figyelmeztette Damaszkuszt, hogy válaszlépéseket tesz, ha a harcok fokozódnak ott, viszont az ellenzéki fegyveresek értésére adta, hogy ne számítsanak amerikai katonai támogatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában