vannak még tartalékok

2018.06.15. 18:48

Parragh László: a felnőttképzéssel csökkenthető a munkaerőhiány

A cégek általában két-három hónapos képzési időszakban gondolkodnak, ami gyakorlatilag azonnal biztosítja számukra a munkaerőt.

Jelentős tartalékok vannak a munkaerőhiány enyhítésére, és a felnőttképzés révén tömegek vonhatók be a piacra – mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a Kossuth Rádió 180 perc adásában.

A jövő évi költségvetéssel kapcsolatban az MKIK elnöke kiemelte, hogy a büdzsében 4000 milliárd forintot különítettek el beruházásokra, amely az éves költségvetés közel 10 százaléka. Ez nem tartalmazza a cégek beruházását, amely tavaly elérte a 3800 milliárd forintot, ami ellentmond annak a vélekedésnek, hogy az uniós források kiesése lassítja a gazdasági növekedést. A beruházások megemelésével tartható lesz a kormány 4 százalékot meghaladó növekedési terve – fogalmazott.

Az állami beruházások nyertesei az infrastruktúrával foglalkozó cégek, valamint az oktatásban és az egészségügy területén működő vállalatok – mondta.

A munkaerőhiánnyal összefüggésben megjegyezte, hogy jelentős tartalékok vannak még a rendszerben. Véleménye szerint a közmunkások, az államigazgatásban dolgozók, az egyetemről lemorzsolódott fiatalok, valamint a kismamák munkaerőpiacra történő bevonása a felnőttképzésen keresztül valósulhat meg.

Kiemelte a felnőttképzés fontosságát, mert azonnal biztosíthat munkaerőt, ugyanis a cégek két-három hónapos képzési időszakban gondolkodnak – tette hozzá.

Parragh László elmondta, hogy nézeteltérés van a kormánnyal a nyugdíjas-szövetkezetek ügyében. Az MKIK a nyugdíjasok közvetlen foglalkoztatásának biztosításában látja a megoldást az időskorúak foglalkoztatására és a nyugdíjas-szövetkezetek felállítását feleslegesnek vélik.

Az MKIK elnöke szerint az olyan atipikus foglalkoztatási módok, mint az otthoni munka, a részmunkaidős állások vagy a munkaidő elcsúsztatása a bérek emelésén kívül, szintén alkalmas lehet arra, hogy orvosolja a munkaerőhiányt.

„A keresletorientált munkaerőpiac azt jelenti, hogy ma a cégek versengenek a munkaerőért, ez elsősorban a béremelkedésekben jelenik meg, valamint a foglalkoztatás feltételeiben” – mondta az MKIK elnöke. Közölte, az MKIK elnökeként ő maga kezdeményezte a bérfelzárkóztatási programot három éve.

Parragh László pozitív tendenciának nevezte, hogy egyre többen döntenek úgy, hogy külföldről hazajönnek, ahogy közelítenek a bérek a nyugati szintekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában