Borsodban van

2018.06.16. 21:19

Visszatért Vackor: most épp egy falu főterén rohant át

Csak nem akar nyugton maradni az országjáró medve.

Szeged, 2018. június 10. A Szegedi Vadaspark medveházának egyik elkülönítõ helyiségében a Sándorfalva közelében altató lövedékkel meglõtt, majd befogott medve 2018. június 10-én. Az állat május végén elõször Nógrád megyében bukkant fel, majd több száz kilométeres kóborlás után 2018. június 8-án a Csongrád megyei Sándorfalva közelében fogták be. A 2-3 évesre becsült, fokozottan védett fajhoz tartozó állat visszakerül a Bükki Nemzeti Parkba, de szabadon engedése elõtt jeladót kap, hogy egyszerûbb legyen nyomon követni a mozgását. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Úgy tűnik, ragaszkodik hozzánk az a nőstény medve, ami lassan az ország macija címet is elnyerhetné. Mint ahogy korábban megírtuk, miután szerdán a szlovák-magyar határ mellett szabadon engedték, elhagyta a nyomkövetőt, szombat délelőtt pedig már a borsodi Sajókeresztúron rögzítették a kamerák, ahogy a medve átfut a falu főterén.

A Facebookon egy keresztúri lakos írt arról: reggel 6 órakor figyelt fel valaki arra, hogy a takarékszövetkezet előtt bandukol egy medve, majd a művelődési háznál szaladt el a Sajó-part felé.

Az Aggteleki Nemzeti Park igazgatója és a Sajóbábonyi Rendőrkapitányság a Keresztúri Krónikának úgy nyilatkoztak, a medve nem veszélyes emberre, ha nem piszkálják. A rendőrség és nemzeti park igazgatóságának szakemberei figyelőszolgálatot tartanak.

Borítókép: A Szegedi Vadaspark medveházának egyik elkülönítő helyiségében a Sándorfalva közelében altató lövedékkel meglőtt, majd befogott medve 2018. június 10-én. Az állat május végén először Nógrád megyében bukkant fel, majd több száz kilométeres kóborlás után 2018. június 8-án a Csongrád megyei Sándorfalva közelében fogták be. A 2-3 évesre becsült, fokozottan védett fajhoz tartozó állat visszakerül a Bükki Nemzeti Parkba, de szabadon engedése előtt jeladót kap, hogy egyszerűbb legyen nyomon követni a mozgását.

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában