Új kódex

2018.07.04. 08:23

Gyorsabbak lesznek a büntetőeljárások

Az új büntetőeljárási törvény célja, hogy gyorsabbak és hatékonyabbak legyenek az eljárások - mondta Parti Ágnes ügyvéd egy tévés beszélgetésben. A szakértő felidézte: Magyarországon volt olyan eljárás, amely közel tíz évig tartott.

A büntetőeljárási törvény július 1-jei változásairól Parti Ágnes az Echo Tv Napi aktuális című műsorában kiemelte: a nyomozás kétéves határideje a garancia arra, ha rövidül is az eljárások határideje, ugyanolyan körültekintően lehet lefolytatni őket, mint korábban. Hozzátette: az új szabályozás megkönnyíti például az egyezségek megkötését az ügyek tárgyalási és nyomozati szakaszában is.

Az új kódexben módosul a másodfokú bíróság felülbírálati jogkörének a hatályon kívül helyezéssel kapcsolatos jogköre is. Parti Ágnes arról is beszélt, hogy mi történik akkor, ha az elsőfokú eljárásban vagy nem elég körültekintően, vagy nem megfelelően folytatják le a bizonyítási eljárást.

A teljes beszélgetést itt tudja megtekinteni:

Borítóképünk kivágás a fenti videóból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában