marad a hőség

2018.08.09. 17:04

Csak átmeneti enyhülést hoz a hétvége

Pénteken és hétvégén többfelé eshet, de jellemzően továbbra is 30 fok felett alakul a hőmérséklet.

A tartós hőség miatt péntekre is csaknem az egész országra első- és másodfokú figyelmeztetéseket adtak ki. Emellett az Észak-Dunántúlon több megyében felhőszakadásra, heves zivatarra is figyelmeztet legújabb előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint pénteken nagyrészt napos idő várható, majd kora délutántól az északnyugati, nyugati országrészben és az Északi-középhegység térségében egyre több gomolyfelhő jelenik meg. A nap második felétől elsősorban a Dunántúlon, annak is főként az északnyugati felén lehet zápor, zivatar felhőszakadás és jégeső kíséretében. A szél többfelé megélénkül, majd késő délutántól északnyugaton megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 16 és 24 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben egy-két fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 31 és 36 fok között valószínű.

Szombaton mindenütt több órára kisüt a nap. A Dunántúlon több helyen, keleten helyenként lehet zápor, zivatar. A szél megélénkül, olykor megerősödik, de zivatarok környezetében is lehetnek átmenetileg erős, illetve viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-22 fok lesz. A nappali maximumok nyugaton 25, északkeleten, keleten 33 fok körül alakulnak.

Vasárnap is sok lesz a napsütés, de néhol kialakulhat zápor, zivatar, utóbbi környezetében lehetnek viharos széllökések. A minimumhőmérséklet 14 és 20, a maximumhőmérséklet 29 és 33 fok között valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában