Oktatás

2018.08.23. 06:17

Hajnal Gabriella: sok módszertani tartalék van a rendszerben

A Klebelsberg Központ új elnöke hangsúlyozta: fontos a jó gyakorlatok összegyűjtése és megismertetése.

Budapest, 2018. augusztus 9. Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ új elnöke a hivatalba lépése alkalmából tartott sajtótájékoztatón a Klebelsberg Központ V. kerületi Bajcsy-Zsilinszky úti székhelyén 2018. augusztus 9-én. Az új elnök célja a partnerközpontúság és az esélyegyenlõség megteremtése. MTI Fotó: Bruzák Noémi

A Magyar Hírlap csütörtöki számában megjelent interjújában Hajnal Gabriella többek közt azt mondta, szeretnék elérni, hogy az iskolák megismerjék egymást. Beszélt arról, hogy milyen sikeresek a Komplex Instrukciós Program (KIP), de vannak nagyon jó egészségfejlesztési, mérés-értékelési és egyéb programok, amelyeket szélesebb körben kellene megismertetni.

Azokban a térségekben, intézményekben, ahol sok a hátrányos helyzetű gyerek, mindenütt megkezdődött a fejlesztés – mondta.

A pedagógushiánnyal kapcsolatos kérdésre válaszolva megjegyezte, az elkövetkező hét évben biztosan nem várható, hogy a nyugdíjba vonulás miatt magasabb létszámban lenne szükség utánpótlásra. Nincs országos pedagógushiány.

Mint mondta, több száz iskolában zajlanak infrastrukturális és digitális fejlesztések, és folyik a tanuszoda-, tornaterem-, tanteremfejlesztési program is.

Borítókép: Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ új elnöke 2018. augusztus 9-én.

Forrás: MTI / Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában