olaszország

2018.08.04. 16:16

Két halálos baleset is történt a velencei lagúnában

Összesen három ember veszítette életét és többen megsérültek.

High resolution view of the activity on one of the tributaries of the Canal Grande (Grand Canal) in Venice, Italy during the early evening on Tuesday, May 29, 2018. Credit: Ron Sachs / CNPHigh resolution view of the The Campanile, the tallest bell tower in Venice, Italy and the Piazza San Marco in Venice, Italy during the evening of Tuesday, May 29, 2018. Credit: Ron Sachs / CNP | usage worldwide

Motorcsónakkal ütközött össze egy halászladik a velencei lagúnában szombatra virradóra, a balesetben ketten életüket vesztették, és négyen megsérültek – adta hírül az olasz média. Később egy másik csónakbalesetben Velence óvárosának határában még egy ember meghalt, és négyen megsérültek.

Az első baleset halálos áldozata két halász, a baleset kevéssel éjfél előtt történt Sant'Andrea szigete környékén.

A motorcsónakban négyen, a halászcsónakban ketten voltak. Az ANSA olasz hírügynökség értesülése szerint a motorcsónak belerohant a ladikba.

A második szerencsétlenségben egy helyi férfi vesztette életét, és négyen megsérültek, amikor feltehetően az erős hullámzás miatt felborult csónakjuk.

„Velence sajnos tengeri országúttá vált” – hangsúlyozta Stefano Pedica, a balközép Demokrata Párt helyi politikusa. „A gondolások és halászok tiltakozásai eddig süket fülekre leltek” – tette hozzá Pedica, aki szerint a város polgármesterének be kell tiltania a motorcsónakokat.

Velencében a vízi közlekedés régóta politikai viták tárgyát képezi. Bírálatok szerint túl sok hajó használja a város csatornáit: vízibuszok és vízitaxik mellett gondolák és motorcsónakok egyaránt használják a forgalmas csatornákat.

Borítókép: Illusztráció /

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában