rutinellenőrzésnek indult

2018.08.14. 16:12

Lefoglalt kilencmillió forint értékű csempészett cigarettát a NAV

A pénzügyőrök az igazolatlan eredetű cigarettát és a járművet lefoglalták, orgazdaság, valamint egyedi azonosító jellel való visszaélés gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV a pénzügyi nyomozóinál.

Csaknem kilencmillió forint értékű csempészett cigarettát foglalt le Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – közölte a hatóság megyei adó- és vámigazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Magyar Norbert közleményében azt írta, az illegális dohányárut egy kettős állampolgárságú férfinál találták meg egy észak-alföldi településen.

A járőröző pénzügyőrök gyanúját egy hosszasan várakozó egyterű keltette fel, a rutinellenőrzésnek induló vizsgálatnál 6500 doboz cigarettára bukkantak az autó csempészetre átalakított padlólemezében. Emellett a jármű papírjai is hamisak voltak, a forgalmi engedélybe bejegyzett alvázszám nem egyezett az alvázszámmal és a rendszám sem az autóhoz tartozott – tette hozzá a sajtóreferens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában