leszámolás

2018.09.03. 15:57

Meglőttek tíz embert egy lakótelepen a kaliforniai San Bernardinóban

A rendőrség késő este kapta az értesítést, hogy lövöldözés volt a Los Angelestől mintegy száz kilométerrel keletre lévő város egyik lakótelepén.

Meglőttek tíz embert – köztük gyerekeket – egy lakótelepen a kaliforniai San Bernardinóban helyi idő szerint vasárnap este, a sebesültek közül hárman válságos állapotban vannak – közölte egy rendőrségi szóvivő. Három éve súlyos terrortámadást követtek el ugyanebben a kaliforniai városban.

Richard Lawhead elmondta, a rendőrség késő este kapta az értesítést, hogy lövöldözés volt a Los Angelestől mintegy száz kilométerrel keletre lévő város egyik lakótelepén. A helyszínre érkezve tíz sebesültet találtak, de fegyvereket nem, és egyelőre gyanúsítottja sincs az ügynek.

A CNN hírtévé rendőrségi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy feltehetően nem terrorcselekmény történt, hanem helyi bűnbandák közötti leszámolás.

Három éve, 2015 decemberében súlyos terrortámadást követtek el San Bernardinóban: egy vállalati mulatságon 14 embert meggyilkoltak, 22-t pedig megsebesítettek. A rendőrök mindkét támadót tűzharcban lelőtték. Az elkövető egy pakisztáni gyökerű, de már az Egyesült Államokban született férfi és pakisztáni felesége volt. A rendőrség szerint az Iszlám Állam terrorszervezet ihletésére követték el a mészárlást.

Egy évvel ezelőtt, 2017. április 11-én egy helyi általános iskolában volt lövöldözés. A támadó belépett az iskola egyik osztályába, s anélkül, hogy egyetlen szót is szólt volna, agyonlőtt egy tanárnőt, korábbi feleségét, akitől elvált. A nő speciális nevelést igénylő tanulókat foglalkoztató osztály vezetőtanára volt. A gyilkosság után a lövöldöző öngyilkos lett. A tanárnő mögött álló két kisdiák is megsebesült, egyikük a kórházban halt bele sebesüléseibe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában