Iskolafejlesztés

2018.09.05. 10:48

Rétvári: jövőre 600 milliárddal többet költenek oktatásra

606 milliárd forinttal többet költenek oktatásra, ez majdnem annyi, mint amennyit az összes magyarországi cég befizet társasági nyereségadóként a költségvetésbe – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Koszticsák Szilárd

Rétvári Bence szerda reggel az M1 aktuális csatornán elmondta: az oktatásra szánt források jelentős hányada a béreket fedezi.

Az államtitkár kitért arra, hogy jelenleg zajlik egy 125 milliárd forintos iskolafejlesztési program: több mint 80 milliárd az állami iskolákat, a fennmaradó összeg az egyházi és alapítványi iskolákat érinti. A fejlesztéseknek köszönhetően minden ötödik diák iskolai környezete megújul – mutatott rá.

Rétvári Bence beszámolt a költségvetési forrásból megvalósuló torna-, tanterem és uszodafejlesztésekről is, az első ütemben 22 milliárdot, a másodikban 16 milliárdot fordítanak erre a célra.

Az államtitkár hangsúlyozta: a köznevelés digitális fejlesztése során a múlt tanévben 50 ezer laptopot osztottak ki hazai és uniós forrásból. Emellett 24 ezer táblagépet, 5 ezer projektort, 3 ezer interaktív táblát és 14 ezer asztali számítógépet is eljuttattak az iskolákba, összesen 33 milliárd forint értékben.

Borítókép: Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára az elkészült tankönyveket nézi, mielőtt sajtótájékoztatót tart a 2018/2019. évi tanév tankönyvkiszállításáról 2018. július 31-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában