Filozofikus művészember

2018.09.04. 12:44

Támogatják szülei a lövöldözéssel és csalással is megvádolt S. Ábelt

Korábban ő volt az, aki néhány éve többször belelőtt egy fővárosi gyorsétterem mennyezetébe. Szülei szerint Ábel továbbra is az a filozofikus művészember, aki diákként volt.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Illyés Tibor

„Szeretnék bocsánatot kérni mindazoktól, akiknek ez az esemény, cselekmény és aztán az ezt követő eljárás kellemetlenséget vagy fáradtságot, vagy bármilyen negatív kihatást okozott” – mondta S. Ábel, amikor a múlt héten kapott, nem jogerősen, két év börtönt, öt évre felfüggesztve. Most csalás kísérlete miatt ítélték el: a Magyar Villamos Művek egy cégét akarta 360 millió forinttal megkopasztani.

„A mi szemünkben ő továbbra is egy filozofikus művészember, aki volt 2010-ben is, amikor egy koholt bűncselekmény alapján őrizetbe vették”

- S. Ábel szülei a bírósági ítélet után nyilatkoztak a Riasztás című műsornak.

„Olyan értelemben bűnbak, hogy még egyszer mondom, hogy senki nem volt hajlandó ezt a koholt bűncselekményt kivizsgálni, akár igazolni azokat, akik ezt kitalálták, ezzel szemben különféle bíróságok valamennyien továbbléptek fölötte. Elismerve, hogy történt ilyesmi, de gyakorlatilag az ügy feltárása soha nem történt meg” – mondta az apa.

Szülei továbbra is büszkék és támogatják a férfit.

„Engem támogató közeg vesz körül és vett körül. Azt kell, mondjam, hogy aki a saját gyermekét szereti, az egy másik anya fájdalmát, aggodalmát átérzi. És én ilyen anyai barátokkal is körül vagyok véve, hívő, Ábelt kicsi kortól ismerőkkel is” – mondta az anya.

A jelenleg is jogásznak tanuló férfi leghamarabb karácsonykor szabadulhat a gyorséttermi lövöldözésért kapott büntetéséből.

A teljes riportot kedden 21 órától láthatják a nézők a Hír TV Riasztás című műsorában.

Borítókép: Édesanyja köszönti S. Ábelt, aki érkezik az ellene kétrendbeli emberölés előkészülete, testi sértés és garázdaság miatt indult büntetőperére a budapesti Kúrián 2015. június 23-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában