honvédelem

2018.09.25. 07:50

Több mint húsz nemzetközi hadgyakorlaton vesznek részt a magyar katonák

A Magyar Honvédség több mint húsz nemzetközi NATO-hadgyakorlaton vesz, illetve vett részt a közelmúltban, ezek nagy része egy esetleges orosz fenyegetésre való felkészülést célozza.

Budapest, 2018. július 8. Altisztavatás a fõvárosi Hõsök terén 2018. július 8-án. Az avatáson csaknem háromszáz, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján végzett katona tette le ünnepélyes altiszti esküjét. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Fotó: Balogh Zoltán

A Magyar Idők keddi lapszámból kiderül, hogy a Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint az egyik legnagyobb ilyen kiképzés a várpalotai központi gyakorló- és lőtéren rendezett Brave Warrior 2018 elnevezésű hadgyakorlat, amelyen magyar, amerikai, brit, szlovák, horvát katonák és harckocsik vesznek részt. Emellett külföldön is gyakorlatoznak magyar katonák az orosz fenyegetés elleni felkészülés jegyében, például Lengyelországban, Németországban, Norvégiában.

Wise Foresight 2018 néven tartják meg a Román-Magyar Békefenntartó Zászlóalj éves gyakorlatát, és Jcet 2018 néven lesz nagyszabású amerikai-magyar hadgyakorlat a különleges rendeltetésű dandár (hétköznapi nevükön a kommandósok) katonáival, helikopterekkel és Gripen vadászgépekkel.

Különleges műveleti gyakorlaton lesznek jelen magyar katonák Lengyelországban (Cobra 2018), nemzetközi ABV (atom-biológiai-vegyi) védelmi gyakorlatuk lesz Szlovákiában, a Gripen repülőgépeket használó nemzetek levegő-levegő és levegő-föld eljárásait pedig Magyarországon gyakorolják – olvasható a Magyar Időkben.

Borítókép: Altisztavatás a fővárosi Hősök terén 2018. július 8-án. Az avatáson csaknem háromszáz, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján végzett katona tette le ünnepélyes altiszti esküjét.

MTI / Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában