emberhez méltóan

2018.10.12. 15:14

Fülöp Attila: van elég férőhely a rászorulóknak

Október 15-től a hajléktalan-ellátó rendszer új feladata lesz, hogy a most még közterületen élőket is bevonják a rendszerükbe.

Fülöp Attila az Emberi Erőforrások Minisztériuménak szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára emlékeztetett, hogy október 15-én lép hatályba a közterületen életvitelszerű lakhatást jogellenessé nyilvánító rendelkezés.

Az államtitkár hangsúlyozta: a hajléktalan emberek emberi méltóságát az szolgálja, ha azon segítenek, hogy ne kelljen egyetlen éjszakát sem a szabad ég alatt vagy közterületen tölteniük. Akkor segítenek emberhez méltóan, ha biztosítanak olyan nappali, illetve éjszakai szállást, ahol lehet enni, fürödni és aludni – fűzte hozzá.

Fülöp Attila azt mondta, október 15-től a hajléktalan-ellátó rendszer kap egy olyan feladatot, hogy a most még közterületen élőket is bevonják a rendszerükbe.

A kormány az említett 9,1 milliárd forint mellett döntött egy 300 millió forintos tartalék létrehozásáról is – közölte.

Fülöp Attila szólt arról, hogy az országban 240 szervezet foglalkozik hajléktalan-ellátással, és az ellátórendszer célja az is, hogy a rászorulóknak lehetőséget biztosítson az önálló életvitel megteremtésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában