Megvan az új vezető

2018.10.04. 06:09

Muzsay Ildikó lett a Honvédkórház orvos igazgatója

Muzsay Ildikó orvos ezredes, az Egészségügyi Szervezési Intézet igazgatója váltja Tamás Róbertet a Honvédkórház vezetői posztján – tudta meg a Magyar Idők a lapban csütörtökön megjelent cikk szerint.

A Honvédelmi Minisztérium a Magyar Idők kérdésére megerősítette, hogy Tamás Róbert orvos dandártábornok nem tölti be a továbbiakban a kórház orvos igazgatói beosztását. A szaktárca tájékoztatása szerint a dandártábornok a saját kérésére 2018. október 1-jétől orvosként dolgozik tovább a Honvédkórházban.

„Dr. Tamás Róbert elkötelezett szakembere a Honvédkórháznak, ezért orvosként továbbra is az intézményben folytatja gyógyító tevékenységét, ennek megfelelően szaktudására, szakmai tapasztalatára a tárca vezetői és a kórház vezetése továbbra is számít. Az orvos igazgatói feladatokat megbízással dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes, az Egészségügyi Szervezési Intézet igazgatója látja el. A Honvédkórházban a magas színvonalú szakmai tevékenység és betegellátás a továbbiakban is biztosított” – közölte a minisztérium.

A lap megemlíti, hogy forrásai szerint az eddigi igazgató távozása nincs összefüggésben azzal, hogy a Honvédkórház sürgősségi osztályán kialakult „kínzó orvoshiányra” és „túlterheltségre” hivatkozva nemrég lemondott az osztály vezetője, Zacher Gábor.

A kórház egyébként közleményben szögezte le: a sajtóhírek ellenére nincs szó tömeges elvándorlásról, az intézmény esetében a létszámhiány nem nagyobb, mint más hasonló helyen, és folyamatosan biztosítják a betegek biztonságos ellátását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában