Bírálat

2018.11.13. 17:02

Donald Trump Twitter-bejegyzésekben támadta a francia államfőt

Az amerikai elnök többek között Emmanuel Macron alacsony népszerűségéről és a szerinte tisztességtelen francia kereskedelmi gyakorlatról is említést tett.

A helyi idő szerint kedd reggeli, szám szerint öt mikroblogbejegyzésében az amerikai elnök említette Emmanuel Macron felmérések szerinti alacsony népszerűségét, a szerinte tisztességtelen francia kereskedelmi gyakorlatot, kitért arra, hogy azért nem látogatta meg a hétvégén az első világháború amerikai hőseinek egyik franciaországi temetőjét, mert a titkosszolgálat az eső miatt eltiltotta tőle, és ismét bírálta a francia politikusnak az önálló európai haderő felállításáról szóló javaslatát.

„Emmanuel Macron saját hadsereg felállítását sugalmazza, hogy megvédje Európát az Egyesült Államoktól, Kínától és Oroszországtól” – kezdte egyik bejegyzését Trump Macronnak az önálló európai haderő felállítására tett javaslatára reagálva.

Emlékeztetett az első és a második világháborúra, és úgy fogalmazott:

„Hogyan került ki ezekből Franciaország? Párizsban már németül kezdtek tanulni, mire az Egyesült Államok megérkezett.”

Majd felszólította Párizst, hogy fizessen a NATO-nak. Donald Trump leszögezte azt is: „Egyébiránt nincs még egy ország, amely nacionalistább, mint Franciaország, népe nagyon büszke, és joggal az.”

Borítóképünkön Donald Trump (j) és Emmanuel Maron (b)

Fotó: Saul Loeb / AFP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában