Veszedelmes útviszonyok

2019.01.05. 10:22

A havazással megugrott a balesetek száma is

A téli vezetés fokozott figyelmet igényel!

A katasztrófavédelem honlapján közzétett információk szerint számos baleset történt szombat reggel a havas, csúszós utak következtében. Többen megsérültek – foglalja össze az Origo.

Lesodródott az útról, majd fák közé hajtott és felborult egy kocsi a 3224-es úton, Szolnok mellett. A tűzoltók kerekeire állították és áramtalanították az autót. Az elsődleges információk szerint két ember megsérült, ezért őket a mentők kórházba szállítják.

Árokba hajtott és felborult egy autó a 4911-es úton Máriapócs és Nyírbátor között is. Az elsődleges információk szerint két ember megsérült, őket a mentők ápolják. Monoron is árokba csúszott egy kocsi, a 4-es főút és az Ady Endre utca kereszteződése közelében. A tűzoltók egy embert kiemeltek a kocsiból, majd átadták a mentőknek.

A téli vezetés fokozott figyelmet igényel

A rendőrség felhívja a gépkocsivezetők figyelmét, hogy közlekedésük során legyenek tekintettel a korlátozott látási viszonyokra, valamint a csúszós utakra és a szokásosnál is óvatosabban közlekedjenek. Járműveik sebességét mérsékeljék úgy, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni, és autójuk megcsúszását még korrigálni tudják.

A havas, jeges, nedves úton javasolt a nagyobb követési távolság tartása, ilyenkor érdemes a kialakult forgalom dinamizmusát követni, és az előzést kerülni.

A szélvédők tisztán tartása és párátlanítása alapvető fontosságú a biztonságos közlekedés érdekében. A gyalogosok észlelése esős, illetve havas időben nehezebb, ezért kérjük, hogy a gyalogos-átkelőhelyeknél vezessenek lassabban, körültekintőbben. Gyalogosan vagy kerékpárral történő közlekedés esetén életmentő lehet a megfelelő fényvisszaverő felszerelés.

Indulás előtt tájékozódni kell a várható időjárásról és az útviszonyokról. Aki segítségre szorul, haladéktalanul hívja a 112-es segélyhívó számot.

Forrás: police.hu

Borítókép: illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában