Biztonsági kamera vette fel

2019.01.11. 12:50

Magyar vállalkozót is megölhetett a szerb maffia bérgyilkosa

Múlt szombaton újra gyilkolt az a férfi, aki tavaly szeptemberben a Pólus Center mögött megölte az ingatlanközvetítésekkel foglalkozó vállalkozót, V. Lászlót.

A jelenleg szökésben lévő vajdasági bérgyilkos, Dér Csaba végezhetett ki tavaly szeptemberben Újpalotán egy magyar vállalkozót. A férfit azért is keresik, mert múlt szombaton a nyílt utcán fejbe lőtt Belgrádban egy férfit, Nebojša Markovićot, aki épp egy gyerekkocsit próbált betenni az autójába. Dér ellen a magyar bíróság még november 15-én adott ki európai és nemzetközi elfogatóparancsot – olvasható a PestiSrácok hírösszefoglalójában.

A lap emlékeztet arra, hogy a január eleji belgrádi gyilkosságot egy biztonsági kamera rögzítette és ez alapján azonosították az elkövetőt, Dér Csabát.

Az áldozat Aleksandar Šaracnak, egy hírhedt Pink Panther nevű bűnbanda tagjának a sógora volt. A vajdasági elkövető a bérgyilkosságért 10 ezer eurót kaphatott.

A felvételen jól látszik, hogy amíg Marković az autó csomagtartójából kivett babakocsit szereli össze, megállt a közelében egy fehér személygépkocsi. Az autóból a fehér kabátban levő Dér szállt ki, akinek egyik kezében egy táska volt. Amikor odaért Markovićhoz, rámosolygott, majd a táskából elővett egy pisztolyt, és az utca közepén többször fejbe és mellkason lőtte az áldozatot, aki azonnal életét vesztette, a tettes pedig visszaült az autó anyósülésére és elhagyta a helyszínt.

Magyarországon is gyilkolhatott a vajdasági bérgyilkos

A portál szerint információik megegyeznek a Blikk csütörtöki értesülésével, mely szerint Dérnek köze lehet egy tavaly szeptemberi újpalotai leszámoláshoz is.

A Pólus Center mögött megölt, ingatlanközvetítésekkel foglalkozó vállalkozó, V. László és gyilkosa tavaly szeptember 19-én késő este, autóval érkezett a Szilas-patak partjához, majd amint kiszálltak, az elkövető térdre kényszerítette a már késsel megszúrt V. Lászlót és közvetlen közelről fejbe lőtte.

A vállalkozó testét a patakmederbe lökte a tettes. Az áldozat autójában drogot és készpénzt is talált a rendőrség, de ezeket nem vitte el a gyilkos. A legvalószínűbb feltételezés, hogy egy korábbi drogvita húzódott a leszámolás hátterében.

A hatóság pár hónapja hatalmas erőkkel kezdte meg a gyilkos utáni hajszát: a police.hu körözési nyilvántartása szerint Dér Csabát tavaly szeptember 27-én kezdte körözni a rendőrség,

majd a Budai Központi Kerületi Bíróság tavaly novemberben európai és nemzetközi elfogatóparancsot is kibocsátott Dér ellen a 2018 szeptemberében a XV. kerületben elkövetett emberölés miatt.

Nem számít kezdőnek

A férfi egyébként ült már gyilkosság miatt börtönben: 2004-ben beismerte, hogy ő ölte meg Branislav Jelačić bűnözőt. A gyilkosságot az újvidéki kábítószer piacon történt vita előzte meg.

Dér 2004. május 11-én a Marina étteremben, négy lövéssel ölte meg áldozatát. A jegyzőkönyvek szerint a csantavéri férfi bement az étterembe, odasétált Jelačić mellé, egy kék zacskóból kivette a fegyvert, lelőtte a bűnözőt, majd kisétált, felült a kerékpárjára és eltűnt.

A bíróságon Dér azzal védekezett, hogy Jelačić megbízta őt egy munkával, amit később nem fizetett ki, és még elkezdte őt fenyegetni. Dér mivel féltette a saját biztonságát, úgy döntött, hogy megöli. Dért 2009-ben a Jelačić ellen elkövetett gyilkosságért 15 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, de kedvezménnyel 2017-ben szabadult, de sokáig nem volt szabadlábon, mert még abban az évben emberölés előkészületének gyanújával vették őrizetbe a szarajevói rendőrök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában