Tragédia

2019.01.21. 06:18

Tovább nőtt a mexikói vezetékrobbanás halálos áldozatainak száma

Nyolcvanötre nőtt a megcsapolt üzemanyag-vezetéknél bekövetkezett robbanás halálos áldozatainak száma Mexikóban – közölte vasárnap a mexikói egészségügyi miniszter.

Jorge Alcocer szerint 58 embert kórházban ápolnak.

A vezetéket üzemeltető állami olajvállalat, a Pemex közben elismerte, hogy nem zárta el a vezeték szelepét azonnal, mihelyt észlelte a szivárgást, mert eleinte azt hitte, hogy az nem jelentős.

A Tuxpan és Tula városok között futó vezeték péntek este robbant be, néhány órával azután, hogy Tlahuelilpan külterületén tolvajok illegális csapolónyílást fúrtak rajta, és a helybéliek kannákkal és vödrökkel próbálták felfogni a sugárban szanaszét fröcskölő üzemanyagot. A robbanás következtében hatalmas tűz ütött ki, és sok holttest szénné égett, ami lehetetlenné teszi az azonosításukat.

A szerencsétlenség épp három héttel azután következett be, hogy Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök kampányt hirdetett a bandák ellen, amelyek megcsapolják az üzemanyag-vezetékeket, évente mintegy 3 milliárd dollár veszteséget okozva az államnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában