még visszafordítható?

2019.03.13. 14:40

Rétvári Bernce: a migráció megrendíti a jóléti állam alapjait

A bevándorlókkal kapcsolatos kiadások miatt a befogadó országok kevesebbet tudnak egészségügyre, gazdaságfejlesztésre fordítani.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, Bajorország többet fordít migrációs kiadásokra mint egészségügyre, gazdaságfejlesztésre és környezetvédelemre összesen. Németország például 2022-ig szociális kiadásokra 21 milliárd, regisztrálásra, lakhatásra 5,2 milliárd eurót különít el, ez azt jelenti, hogy naponta 17 milliárd forintot költenek a bevándorlásra – tudatta.

Ismertette, Ausztriában 2040-re minden második tanuló bevándorló hátterű lesz. Ez a mértékű bevándorlás megroppantja az oktatási rendszert, a német oktatás például húsz év alatt az 5. helyről a 14.-re esett vissza – tette hozzá.

Kitért arra is: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint 2015 óta a kanyarós megbetegedések száma megháromszorozódott Európában. Az öt legfertőzöttebb ország között Franciaország és Olaszország is szerepel.

A Robert Koch Intézet adatai pedig azt mutatják, hogy Németországban a Hepatitis B és a kanyaró 300 százalékkal, a malária-, a szifilisz- és a tuberkulózisfertőzések száma pedig a duplájára nőtt.

Az államtitkár az M1 aktuális csatornán arról beszélt,

a magyar kormány a családpolitikát részesíti előnyben, amely pozitívan befolyásolta a családalapítási és a házasságkötési kedvet.

Rétvári Bence szerint a családpolitikai megoldások máshol is működnének, de vannak olyan országok, ahol a helyzet szinte már visszafordíthatatlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában