Sikertelen támadás

2019.04.05. 11:41

Ljubljanában eltérítettek egy buszt, a tettes meghalt

Sem a buszsofőrnek, sem az utasoknak nem esett baja.

Rendőrségi kényszerintézkedés közben meghalt egy 48 éves szlovén férfi, miután megpróbált eltéríteni egy buszt Ljubljanában – jelentette pénteken a helyi média.

Az incidens csütörtökön este történt. A buszeltérítő kilenc óra körül szállt fel a járműre a főváros délnyugati részén. Elővett egy csavarhúzót, és azt követelte a buszsofőrtől, hogy irányítsa a járművet a ljubljanai körgyűrű felé, ellenkező esetben megöli őt és az utasokat is. Azt állította, hogy fegyver is van nála.

A busz vezetője azzal próbálta meg felhívni a hatóságok figyelmét a drámai incidensre, hogy áthaladt egy piros jelzésen,

egy nő pedig a buszról is hívta rendőrséget.

A rendőrség pénteken megerősítette, hogy a támadó egy kranji férfi volt. Több rendőrautó megpróbálta megállítani a buszt, még mielőtt eléri a körgyűrűt. Miután ez sikerült, megbilincselték és lerángatták a buszról, közben a férfi hirtelen eszméletét vesztette. A mentők nem tudták újraéleszteni.

A buszon hat utas tartózkodott. Az elkövető indítéka egyelőre ismeretlen. A rendőrség szerint nem volt nála fegyver.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában