látogatás

2019.04.30. 18:44

Orbán-Strache találkozó lesz Budapesten

Az Osztrák Szabadságpárt elnöke lesz a kormányfő vendége május 6-án.

Austrian vice-chancellor Heinz-Christian Strache (L) and Hungarian Prime Minister Viktor Orban, react after their meeting in Vienna on January 30, 2018. (Photo by HANS PUNZ / APA / AFP) / Austria OUT

Lapértesülésekre hivatkozva a 888. hu azt írja, hogy a csütörtökön Magyarországra látogató Matteo Salvinit követően, Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt elnöke is Budapestre látogat jövő hétfőn. Matteo Salvini csütörtökön találkozik Pintér Sándor belügyminiszterrel és Orbán Viktor kormányfővel.

Strache hivatalosan miniszteri találkozóra, a diplomáciai protokoll szerint tehát kormányközi látogatásra érkezik. Azt még nem tudni pontosan, hogy Orbán Viktor kormányfőként, vagy a Fidesz elnökeként fogadja majd. Az FPÖ elnöke korábban Orbán Viktor családpolitikáját méltatta. Hangsúlyozta, nagyon jónak tartja a magyar modellt, valamint több lényeges kérdésben is egyetért Orbán Viktorral, Gulyás Gergellyel és még sok más magyar politikussal.

Szeretném, ha Ausztria még szorosabban együttműködne a visegrádi országokkal

– tette hozzá.

Az osztrák alkancellár szerint a bevándorlás nem tudja megoldani a demográfiai problémát, és ez egyben a saját nép másikra való kicserélését jelentené.

Strache az európai parlamenti választással kapcsolatban úgy vélekedett, nagyon nagy a tét, mert májusban korrigálni lehet azt a politikai tévutat, amelyen jelenleg az Európai Unió jár.

Borítókép: 888.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában