halálos áldozatok

2019.05.31. 05:54

Sorozatos robbantások történtek Kirkukban

Pokolgépes merényletek sorozatát követték el csütörtökön az északkelet-iraki Kirkukban – jelentette az erbíli székhelyű Rudav kurd hírtelevízió, amely legalább hat halottról és 12 sebesültről tud.

A kirkuki kórház és a hadsereg kevesebb halálos áldozatról, de több sebesültről számolt be.

A hadsereg közlése szerint hat házilagosan készített robbanószerkezet lépett működésbe szinte egyidejűleg a város különböző utcáin és sétányain, a biztonsági erőknek viszont sikerült még idejében hatástalanítaniuk további kettőt. A helyi sajtó beszámolt arról is, hogy a pokolgépek két bevásárlóközpontban, egy fagyizóban és egy hentesüzletben robbantak.

A hatóságok felszólították a helyi lakosokat, hogy kerüljék el a robbantások térségét.

Egyelőre egyetlen terrorszervezet sem jelentkezett a merényletek végrehajtójaként, de átfogó katonai veresége ellenére az Iszlám Állam továbbra is aktív a térségben. Értesülések szerint a dzsihadistáknak sikerült újjászerveződniük az északkeleti fekvésű Hamrín hegyvidéken, amely az iráni határon átszeli Dijála, Szaláheddin és Kirkuk tartományokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában