Vigyázni, vigyázni és vigyázni!

2019.07.21. 16:01

Egy nap alatt hat embert mentettek ki a Balatonból

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai szombaton négy esetben összesen hat embert mentettek ki a tóból.

Badacsonytomaj, 2009. szeptember 23. A Balatoni Vízirendészeti Rendõrkapitányság munkatársai az idényzáró sajtótájékoztatón bemutatót tartanak a sajtónak. Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendõrkapitányság vezetõje elmondta, hogy 20 éve nem látott ilyen kemény idegenforgalmi szezont, mint az idei: 240 viharjelzést rendeltek el, több mint 200 rendezvényt kellett biztosítaniuk és 337 embert mentettek a vízbõl a vízirendõrök. MTI Fotó: Török Tünde

Forrás: MTI

Fotó: Török Tünde

A strandolók szörffel, vízibiciklivel és SUP deszkákkal nem tudtak volna a vízirendőrök segítsége nélkül biztonságosan partra jutni – írja a sonline.hu.

A Somogy megyei hírportál a rendőrséget idézve arra figyelmeztet, hogy a vízen vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat. Figyelni kell egymásra, társainkra, a gyermekekre, hiszen a veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában