bűnügy

2019.09.26. 12:50

Idős embereket fosztott ki két férfi

Börtönbe kell menniük.

Idős emberek kifosztása miatt letöltendő börtönbüntetésre ítélt két férfit a Zalaegerszegi Törvényszék – közölte Vándor Virág törvényszéki szóvivő csütörtökön.

A vádlottak 80 évnél idősebb, megromlott szellemi és egészségi állapotban lévő embereket fosztottak ki. A két férfi Kaposvárról indult kocsival kisebb településekre, ahol idős embereket keresett fel, majd önkormányzati dolgozónak kiadva magát, ellopta a sértettek pénzét. Nyolc sértettől összesen több mint 4 millió forintot zsákmányoltak.

Az első fokon eljáró Zalaegerszegi Járásbíróság az első rendű vádlottat mint különös visszaesőt 7 év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte, a másodrendű vádlott társtettesként – mint többszörös visszaeső – 6 év fegyházbüntetést kapott.

Az ítéletet a vádlottak megfellebbezték, a Zalaegerszegi Törvényszék másodfokú tanácsa az ítéletet jogerősen helybenhagyta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában