bűnügy

2019.10.08. 11:14

Hennának álcázta a drogot, vádat emeltek ellene

Vádat emeltek egy magyar kábítószer-kereskedő ellen, aki egy ír férfi megbízásából szárított zsályának álcázva hozott be az országba vélhetően több ezer kilogrammnyi drogot, majd fuvarozott külföldre – közölte a fővárosi főügyész kedden.

Ibolya Tibor közleményében azt írta: a 36 éves magyar férfi 2015 tavaszán került kapcsolatba az ír állampolgárral, aki társaival együtt egy kábítószernek minősülő, kat (khat) nevű afrikai növény kereskedelmével foglalkozott. Az ír férfi azzal bízta meg magyar társát, hogy szervezze meg a Tanzániából a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkező, „szárított zsálya (henna)” megjelöléssel ellátott küldemények vámkezelését, valamint intézze az Egyesült Királyságba szállítását fuvarozók segítségével, Németországon keresztül.

A vád szerint a férfi megkérte egy barátját, hogy használhassa a cégét, és az árut „alkatrész/consol” elnevezéssel szállították tovább. A barát nem tudta, hogy ténylegesen mi a küldemény. Az ügyészség szerint a vádlott 2015 júliusa és 2016 áprilisa között több mint 6000 kilogramm katot szállíttatott az Egyesült Királyságba. 2016 áprilisában éppen több száz kilogramm kábítószert tartalmazó csomagot fogadott a repülőtéren, amikor elfogták.

A férfi ellen jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség – ismertette Ibolya Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában