jogerős

2019.10.10. 18:30

Tizenöt év fegyházbüntetést kapott az élettársát és anyósát megkéselő férfi

Súlyosbították a büntetését.

A Debreceni Ítélőtábla 15 évre súlyosította annak a férfinak a büntetését, aki 2017 februárjában megkéselte élettársát és anyósát – közölte a táblabíróság szóvivője csütörtökön az MTI-vel. A jogerős ítélet szerint a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék a vádlottat 2018 decemberében különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt mint visszaesőt 12 év 6 hónap fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Fórizs Ildikó tájékoztatása szerint a sértett megszakításokkal 13 éve élt élettársi kapcsolatban a vádlottal. Egyre rosszabb anyagi körülmények közé kerültek, 2015-ben gyermekeik felügyeleti jogát is elveszítették.

A férfi ittas állapotban többször bántalmazta az asszonyt, aki 2013-ban feljelentést is tett, a vádlottat emiatt 2 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Szabadulása után azonnal felvette a kapcsolatot az asszonnyal. Mivel a nő családja nem nézte jó szemmel a vádlott viselkedését, nem maradhattak a rokonoknál, hajléktalanok lettek a nő édesanyjával együtt. Az éjszakákat egy lakatlan debreceni házban töltötték; 2017 februárjában egy kisebb nézeteltérés után mindkét nőt többször megszúrta, majd elmenekült. A férfi élettársának sikerült a közeli útig eljutnia, egy arra járó autós vette észre és hívott segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában