veronai buszbaleset

2019.12.27. 14:11

Mécseseket vittek a hozzátartozók a sofőr háza elé

Tizennyolc keresztet és mécsest helyeztek el a veronai busztragédia áldozatainak hozzátartozói az egyik buszsofőr békéscsabai háza előtt. Ügyvédje szerint nem ő vezetett, amikor a tragédia történt.

Sötétedéskor érkeztek Békéscsabára a veronai busztragédia áldozatainak családjai – írja a Beol a Bors cikkel alapján. Tizennyolc keresztet állítottak tizennyolc mécsessel a buszsofőr háza előtt szerdán. Tizenheten veszítették életüket a 2017. január 21-ei tragédiában, amikor a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjainak busza Verona közelében az olasz A4-es autópályán egy oszlopnak ment és kigyulladt. Azóta elhunyt az a tornatanár is, aki több fiatal életét megmentette.

„Az volt a célunk, hogy a karácsonya ne teljen el az áldozatok emléke nélkül. Hogy lássa ő is: ennyivel kevesebben vagyunk most, és ebben neki is része van. Így kívántunk neki nem boldog karácsonyt”

– indokolta akciójukat az egyik hozzátartozó.

Bár a magyar sofőr életben maradt a balesetben, hosszú rehabilitáció várt rá és kétséget kizá­róan nem sikerült bizonyítani, hogy a buszt valóban ő vezette volna. A sofőr ügyvédei egy olyan orvosi szakvéleményt adtak be az olasz bíróságon, ami arról szól, hogy a járművet a sérülései alapján nem ő, hanem a váltótársa vezette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában