bűncselekmény

2019.12.06. 09:39

Többen meghaltak Floridában egy sikertelen ékszerrablás utáni üldözésben

Fegyveresek akarták kirabolni a Miracle Mile bevásárlónegyedben lévő ékszerboltot.

Két fegyveres rabló, az UPS csomagküldő szolgálat egyik alkalmazottja és egy járókelő meghalt egy sikertelen ékszerlopás utáni autós üldözésben és lövöldözésben csütörtökön a floridai Miamiban – közölték az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a rendőrség illetékesei.

A rablók helyi idő szerint csütörtök délután próbálták meg kifosztani Miami Coral Gables nevű külvárosában, a híres Miracle Mile bevásárlónegyedben lévő ékszerboltot, de az üzletből kapott „csöndes” riasztás után másfél perccel rendőrök érkeztek a helyszínre. Közben a bolt tulajdonosa fegyvert rántott, és meghátrálásra kényszerítette a bűnözőket. Egy visszapattanó golyó könnyebben megsebesítette a bolt egyik női alkalmazottját, egy másik golyó pedig a városnegyed polgármesteri hivatalának egyik ablakát találta el.

A boltból menekülő bűnözők ellopták az UPS csomagküldő szolgálat egyik teherautóját, a sofőrjét pedig túszul ejtették. A rendőrök üldözőbe vették a teherautót, a hajsza 32 kilométeren át tartott. A rablók egy forgalmas országúton száguldva cikáztak a gépkocsik között, de egy kereszteződés jelzőlámpájánál várakozó autók miatt nem tudtak továbbhaladni. A bűnözők és üldözőik között tűzpárbaj bontakozott ki, a rendőrök végül lelőtték a két rablót. A lövöldözésben az UPS sofőrje és egy másik gépkocsivezető is meghalt, de egyelőre nem tudni, hogy a rendőrök vagy a rablók golyója oltotta ki az életüket.

A filmbe illő hajszát élőben közvetítette helikopterről több tévétársaság.

A rendőrség tisztségviselői hangsúlyozzák, hogy a nyomozóknak nincs könnyű dolguk, mert legalább három helyen, az ékszerboltban, az autólopás és a lövöldözés helyszínén kell tartaniuk szemlét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában