Járvány

2020.02.29. 19:13

Elhagyhatta a karantént az óceánjáró harmadik magyar utasa is

Az MS Westerdam holland felségjelzésű óceánjáró kikötését a koronavírus-fertőzéstől tartva több ország is elutasította, végül Kambodzsától kapott engedélyt.

CAMBODIA-CHINA-HEALTH-VIRUS

Forrás: AFP

Fotó: TANG CHHIN Sothy

Elhagyhatta a karantént a Kambodzsa partjainál kikötött óceánjáró hajóról hazatért harmadik magyar utas is – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat délutáni Híradójában. Az MS Westerdam másik két magyar utasát pénteken engedték ki a karanténból.

Még tizenhatan vannak megfigyelés alatt a Dél-pesti Centrumkórházban – közölték a hírműsorban.

Láng-Bognár Kinga, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs szóvivője szombati sajtótájékoztatóján azt mondta: továbbra sincs koronavírussal fertőzött ember Magyarországon. Hozzátette: eddig 115 mintát vizsgáltak meg a laboratóriumokban, a közúti határátkelőhelyeken 403 embert ellenőriztek, a reptereken 4722-t.

Emlékeztetett arra: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magasról nagyon magasra emelte a koronavírus-járvány veszélyének szintjét, de ajánlásában Magyarországot nem érintette. Az operatív törzs tanulmányozta a WHO ajánlásait, és nem tartja indokoltnak szigorúbb intézkedések bevezetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában